Uusien kavereiden päivä

Uusien kavereiden päivä

19.7. vietettiin uusien kavereiden päivää teemapäivän innoittamana järjestämämme verkostoitumistapahtuman muodossa. Kaikille avoin, rennolla meiningillä tutustumiseen pyhitetty tapahtuma oli meille ensimmäinen laatuaan ja herätti kovasti mielenkiintoa ja positiivista palautetta raumalaisten keskuudessa. Paikalle löytäneet osallistujat olivat kuitenkin kaikki muualta viimeisen kolmen vuoden sisällä Raumalle muuttaneita. Raumalaisten vähäinen osallistuminen herättikin hieman keskustelua ja toiveissa olisi, että seuraaviin tapahtumiin saataisiin myös paikallisia osallistujia. Osallistujat tuumasivat merellisten raumalaisten olevan veneilemässä tai mökeillään Suomen suosituimman kesälomakuukauden vietossa.

Tapahtumalle oli varattu kauniin kelin ansiosta oikea puoli terassiamme. Paikalle löysi kylttien ja pöytää koristavan kukkakimpun, sekä hymyileväisen tapahtumajärjestäjän turvin.

Kovasti keskustelimme tulevista tapahtumista. Suunnitteilla olisi järjestää tutustumiseen ja yhteiseen ajanviettoon tarkoitettuja teemailtoja eri asiakaskunnille. Muun muassa syksymmällä yhtenä kohderyhmänä olisivat kaupunkimme lukuisat opiskelijat. Niin paikalliset, ulkomaalaiset kuin muista kaupungeista Raumalle muuttaneet.

Omista opinnoistani on jo muutama vuosi aikaa, mutta opiskellessani SAMKin englanninkielistä International Business -linjaa, 70% ryhmän opiskelijoista oli ulkomailta ja siitä suomalaisten edustamasta 30% osiosta vain 3 oli Raumalta. Tuolloin sain usein kuulla, miten suuri osa Rauman alueen opiskelijatapahtumista on kovin alkoholipainotteista. Etenkin ulkomailta Raumalle muuttaneet harmittelivat vähäisiä verkostoitumismahdollisuuksia ja alkoholittomia tapahtumia. Lisäksi he harmittelivat, miten verkostoituminen rajoittui usein vain siihen omaan opintoryhmään. Edelleen kuulen usein, miten helposti uuteen kaupunkiin (saati maahan) muutettua tulee jäätyä yksin. Toivottavasti koulujen alkaessa saadaan järjestettyä ensimmäinen opiskelijoille kohdistettu tapahtuma ja mahdollisesti jatkettua tapahtumia säännöllisesti. Etenkin kansainvälisille verkostoitumismahdollisuuksille on suurta kysyntää.

Kansainväliselle verkostoitumiselle on muutenkin kysyntää, kuin opiskelijapiireissä. Rauman seudulla asuu suuri määrä muun muassa töiden perässä tänne muualta muuttaneita ihmisiä perheineen. Suunnitteilla olisi opiskelijatapahtumien lisäksi ihan kansainvälisiä verkostoitumispäiviäkin. Huomasin jälkikäteen mainostaneemme tätä tapahtumaa vain suomeksi, joten tämä virhe korjataan ehdottomasti ensi kerralla.

Eräs teema, johon törmää usein on myös ikäihmisten seuran kaipuu. Etenkin eläkkeiden alettua kaivataan tekemistä ja seuraa. Mietinnässä olisi myös senioreille ja kaiken ikäisille seniorimielisille suunniteltuja tapahtumia, joissa viihdykkeenä voisi toimia muun muassa kansan suosikki, eli bingo.

Lapsiperheille on Raumalla jo valmiiksi kaikenlaista puuhaa etenkin seurakunnan toimesta, mutta Keskuspuiston laidalle sijoittuva kahvilamme on jo sijaintinsa puolesta kuin luotu tuoreille (ja tottakai konkareillekin) vanhemmille kohdistettuun verkostoitumiseen.

Tässä alkuun muutamia suunnitteilla olevia teemoja. Kuten tämä jo järjestetty tapahtuma kertoo, etenkin muualta Raumalle muuttaneet kaipaavat tällaisia verkostoitumismahdollisuuksia ja tapahtumaan osallistuneilta tulikin runsaasti palautetta siitä, miten vaikeaa Raumalla on tutustua ihmisiin. Otamme siis ehdottomasti uusiksi. Tulehan sinäkin ensi kerralla mukaan, sillä kavereita, mielenkiintoisia keskusteluja ja ihania iltoja ei koskaan ole liikaa.

Aurinkoista viikkoa toivottelee Meliha markkinoinnista.

Vastaa